Faal-angst

Rijangst of examenvrees te overwinnen?

Je rijdt goed, zegt de rijinstructeur. Je voelt jezelf ook zeker tijdens de rijlessen, maar tijdens het rijexamen ben je volledig geblokkeerd en niets lukt meer en dus ben je gezakt!

Helaas is bovenstaande geen uitzondering, het lijkt wel of het steeds vaker voorkomt. Leerlingen ontwikkelen steeds vaker een angst om op het rijexamen te mislukken, waardoor het op het rijexamen niet lukt. Het normale denken en de normale vaardigheden worden geblokkeerd. Er wordt een lager resultaat behaald dan verwacht.

Natuurlijk zijn er kandidaten die slecht voorbereid aan het examen beginnen, maar de meesten doen pas examen als hun instructeur het verantwoord vindt. Er moeten dus velen zijn die redelijk goed kunnen rijden, maar niet tijdens het examen. Spanning kan zowel positief als negatief zijn. Bij positieve spanning presteer je juist extra goed wanneer je gestrest bent. Bij negatieve spanning spreken we van faalangst. Het stressniveau is dan te hoog om nog goed te kunnen presteren.

Bij Drive Safe geven we je door middel van gestructureerde rijlessen en tijdige proefexamens een duidelijk inzicht in het rijexamen. Wat mag tijdens een dergelijk examen nu wel en wat niet? Door het nabootsen van een praktijkexamen wordt je niveau getest, is je kans van slagen beter en de kans om je rijangst of examenvrees te overwinnen groter. Wij zorgen ervoor dat jij je weer op je gemak voelt in de auto!

GRATIS PROEFLES!